Karkeasti ottaen koko sen ajan mitä Pekingissä aion nykyisen suunnitelman mukaisesti olla, voi jakaa kolmeen vaiheeseen: Olympialaisvöyhötys, itse olympian kisat ja niitä seuraava krapula. Tänään on ensimmäsen tilasiirtymän aika. Turhanpäiväinen vöyhötys saa luvan loppua ja siirrytään itse asiaan. Koko maailman katseet kääntyvät tänne lukuun ottamatta urheilua seuraamattomia moukkia, jotka voidaan jättää omaan arvoonsa harrastamaan aktiivista epäurheiluaan. Maistraatit ovat ylityöllistettyjä kun maan nuoret toivot hakevat kilvan vihkitodistuksiaan, koska tässä erikoisen hienossa päivämäärässä on onnenluku mainittu jopa kolme kertaa. Pekingjanikin puhaltelee pölyjä golfmailoista ja lähtee pian lyömään palloa. Ilmassa on taikaa.

Ilmassa on myös sumua. Olympialaisten ensimmäinen epäonnistuminen on siis nähty sillä käsittääkseni avajaisiin oli tarkoitus loihtia kristallinkirkas taivas. Tai sitten taikuri Merlin on vielä psyykkaamassa itseään ja tekee temppunsa lähempänä hoohetkeä. Illalla on kuulemma linnunpesällä iso ilotulitus. En vielä tiedä mihin mennä avajaisia katsomaan, mutta tällä kertaa aion kiinnostua hitusen verran myös avajaisista. Jos ilotulitus ei näy sumun takia niin pääsenpähän taas ilkkumaan.

Osaako joku muuten sanoa missä urheilulajissa kesäolympiakullan voi saada lyhytkestoisimmalla ja "helpoimmalla" suorituksella? Tällä hetkellä vallitseva näkemys on että se on keihäänheitto/kuulantyöntö/moukari jossa yhdellä riuhtaisulla päässee finaaliin ja toisella voi voittaa kullan.