Tällä viikolla tuli tosiaan avattua vihdoin pankkitili. Bank of China on todettu toimivaksi pankiksi mutta niillä on kuulemma verkkopankki ainoastaan kiinaksi joten lähdin katselemaan vaihtoehtoja. Huhu tiesi kertoa että Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) tarjoaa myös englanninkielisen verkkopankin ja joillain muillakin ulkomaalaisilla on tilinsä tuolla. Näin kolmen kuukauden vatvomisen jälkeen tartuin härkää sarvista ja menin lähimpään ICBC:hen. Virkailija itse ei osannut englantia mutta talosta löytyi onneksi hurmaava ja kielitaitoinen neito, joka toimi välikätenä kriittisissä paikoissa. Täytin pari lappusta, maksoin 72 yuania (~7,2€) pankkikortista ja verkkopankin käyttöön tarvittavasta USB-donglesta ja tili oli avattu. Ilman USB-härpätintäkin olisi selvinnyt mutta silloin verkkopankin käytössä olisi ollut 1000RMB (~100€) raja kaikille transaktioille. Tämähän ei tällaiselle ökyrikkaalle länsimaalaiselle sopinut ja dongle hommattiin. Lisäksi pankkikortin kuusinumeroisen tunnusluvun sai keksiä itse ja laitoin numeroksi tietenkin 123456 jotta muistan sen.

Sitten työpäivän jälkeen aattelin pistää verkkopankin tulille ja aloitin donglen ajureiden asennuksella. Homma lähti ihanasti käyntiin kun asennus ilmoittaa ystävällisesti, että "Your operating system is not supported.". Ihanaa ICBC, kerrassaan ihanaa! Ei auttanut kuin buutata vanha kunnon 2000-luvun alun aikainen käyttöjärjestelmä nimeltään Microsoft Windows XP jossa homma toimi kuin Buick. Noh, miullapa onkin englanninkielinen verkkopankki lällällää!

Unohdin pankissa kysyä mikä sen pankin SWIFT-koodi on ja puhelinpankista ei ollut apua sillä puhelinpalveluautomaatti rupesi vittuilemaan miulle eikä päästänyt puhumaan ihmisen kanssa. Miehän en vittuilua kuuntele ja laitoin ison läjän rahaa siirtymään johonkin ICBC:n Pekingin pääkonttoriin. Nyt siis edelleen jännitetään kuinka käy... Jos ei rahat ilmesty tilille niin moisella lahjuksella luulisi ensi kerralla pääsevän VIP-luukulle asioimaan ja välttämään sen yli puolen tunnin jonon, johon rahvas joutuu säästöpossun tyhjennysreissuillaan.