Nytpähän on aika kertoa tärkeimmät faktat uudesta kodista. Kotihan on ihmisen paras paikka ja miun koti  on maailman paras paikka. Koska kyseessä on kohtuullisen pitkä tehtävä, niin kotiasioissa ei sovi tehdä kompromisseja. Kämppää etsittiin kiinteistöagentin kanssa ympäri kylää ja niitä nähtiin monenlaisia. Niitä käytiin katsomassa Seasons Parkissa, Global Trade Mansionissa, Central Parkissa ja East Gate 
Plazassa
. Muut unohdettiin, koska ne olivat huonojen kulkuyhteyksien päässä tai niistä ei siinä 
vaiheessa tiedetty.

Päätettiin ottaa työkaverin kanssa kimppakämppä, jottei oo niin tylsää vieraassa kaupungissa. Sopiva kämppä löytyi East Gatesta, Dongsitsitiaon metropysäkin ja Poly Theatren vierestä. Sanlituniin on kävelymatka ja töihin pääsee kätevästi metrolla tai taksilla ja myös kävellen/pyörällä kunhan ilmat vähän viilenee. Samasta talosta löytyy riittävästi palveluita, kuten esimerkiksi supermarket, Subway, ravintoloita, parturi, keilahalli ja elokuvateatteri. Eikä siis tarvii kiertää edes ulkokautta kun omalla hissillä pääsee. Sijainti ja palvelut ovat siis kiitettävät, melkein yhtä hyvät kuin Jyväskylän kämpässä.

Itse asuntohan on kooltaan vaatimattomat 172 neliömetriä 17. kerroksessa. Eli tiivistä tulee viimeistään siinä vaiheessa, kun olympialaisten aikaan alkaa urheiluhullujen tuttujen majoittaminen. Kiinalaisena erikoisuutenahan asunnon kokoon lasketaan ilmeisesti seinät, osa rappukäytävää ja muita yhteisiä tiloja ja myös ulkoalueita?! Suomessa tuollaisen kämpän kooksi ilmoitettaisiin ehkä puolet tuosta. Olisihan tämäkin pitänyt tietää... Mutta siis onhan meillä nyt 3 makuuhuonetta, olohuone avokeittiöllä ja pari vessaa. Luulisi sinne nyt sopivan. Tiloille annettakoon siis tyydyttävä arvosana.

Asukkaiden vapaasti käytettävissä olevista klubitiloista löytyy ainakin kuntosali, uima-allas, pingispöytä, kiipeilyseinä. Saattoi siellä olla squashkenttäkin. Klubitiloihin pääsee myös suoraan hissillä. Näistä omaa mieltä lämmittää tietysti kuntosalin läheisyys. Pitää keksiä muita syitä olla käymättä siellä kuin perinteiset "huono ilma" ja "en ehdi". Ja jos ei huvita bodata, niin televisiosta näkyy länsimaisia elokuvakanavia. Ja jos ei huvita siivota, niin siivoojat hoitaa sen kerran viikossa. Palveluihin kun lisätään 24h aula- ja kiinteistönhoitopalvelut niin kiitettävän puolelle arvostellaan tämäkin. Ainakin jos vertaa palveluihin Suomessa. Paikallisesti löytänee varmaan jostain parempaakin tai ainakin halvemmalla jos osaa etsiä. Tällä kertaa kokonaisuus ratkaisi.

Tupaantuliaiset järjestetään tän viikon viikonloppuna, seuraavana tai sitä seuraavana. Tervetuloa!