Suomessa vietetyn loman jälkeen kypsyi mielessä suunnitelma  ensimmäisestä alkoholittomasta viikonlopusta minkä tiettävästi kukaan suomalainen on koskaan viettänyt Pekingissä. Tällaisen päähänpiston jälkeen ongelma on keksiä mitä sitten voisi muka tehdä. Hetken kokoustamisen jälkeen muistui mieleen, että silloin joskus ammoisina aikoina Thaimaan lomalta tarttui matkaan thairuokakirja johon ei ole juuri kajottu. Tehtävä oli siis asetettu!

Hetken ämpyilyn tuloksena rastittiin pari ruokalajia ja lähdettiin metsästämään aineksia. Thaimaalaisia mausteita ja aineksia ei kaikkia löydetty vaikka etsittiin 4 eri kaupasta. Aikaa siinä saatiin palamaan, kun lauantaina aloitettiin ja sunnuntaina jatkettiin. Kaikkineen about 10 tunnin aineksien metsästyksen ja kokkaamisen jälkeen lopputulos on tässä.

1686433.jpg

Kuvassa siis punacurrya kasviksilla, tom yam gong -soppaa, riisiä ja banaanismoothieta. Papaijasalaatti oli niin rumassa astiassa että jouduin jättämään sen ulkopuolelle. Ei saatu kaikkea kahdestaan syötyä. Hintaa ruoanlaitolle tuli enemmän kuin mitä Jyväskylän Banthaissa olisi mennyt kahdestaan illastaessa. Näin ollen jatketaan edelleen ravintolassa syömistä ja pidetään tää ruoanlaitto vaan harrastuspohjalla ja paremman tekemisen korvikkeena.